Cursus Verkeersregelaar

Theoriecursus
€ 574,00 p.p.
€ 574,00 p.p.
Voor wie is de Cursus Verkeersregelaar?
Iedereen die tijdens zijn/haar werkzaamheden te maken krijgt met verkeer regelen op de openbare weg.
Wat is het doel van de Cursus Verkeersregelaar?
U wordt volledig voorbereid op het landelijke verkeersregelaars examen en u wordt getraind op het vaardig en veilig regelen van verkeer.
Wat wordt er behandeld tijdens de Verkeersregelaarscursus?
Theoriecursus
Tijdens de theorie leert u wat een aanstelling als beroepsmatige verkeersregelaar inhoudt en welke verantwoording u draagt ten opzichte van het overige verkeer. U leert de theorie over verkeersinzichtelijk en dynamisch verkeer regelen.
De theorie bestaat uit de volgende onderdelen:
- Wettelijke status
- Aanstelling
- Wegenverkeerswet 1994
- Regelement verkeersregels en verkeerstekens 1990
- Regeling verkeersregelaars 2009
- Verzekering
- Theorie-examen
Praktijkcursus
Tijdens de praktijk leert u de verkeersstromen op de juiste wijze te begeleiden. Er wordt gestart met het geven van een stopteken, waarna het steeds een graadje moeilijker wordt, totdat u uiteindelijk zelfstandig het verkeer kunt regelen op een kruising met 4 uitvalswegen, een Verkeersregelinstallatie (VRI), omliggende fietspaden en wellicht ook nog met meerdere voorsorteervakken.
De praktijk bestaat uit de volgende onderdelen:
- Stopteken
- Om- en om regeling
- Verkeer regelen op een kleine kruising
- Verkeer regelen op een grote kruising
- Praktijkexamen
Waarom kiest u voor de Cursus Verkeersregelaar van wlpdienstverlening?
- Uw lessen worden verzorgd door ervaren praktijkdocenten
- Optimale voorbereiding op de praktijk
- Begrijpelijk lesmateriaal van hoge kwaliteit
- Zowel open inschrijving als incompany mogelijkheden
- Alles wordt geregeld van exameninschrijving tot lunch
Vooropleiding en opleidingsniveau
Voor deelname aan de Cursus Verkeersregelaar is geen specifieke vooropleiding vereist. Het opleidingsniveau wordt ingeschaald op MBO 2 niveau.
Opleidingsduur
De cursus Verkeersregelaar bestaat uit 1 dag theorie en 2 dagen praktijk. De theoriecursus wordt klassikaal verzorgd in een ruime cursusruimte. De praktijkcursus wordt verzorgd op de openbare weg.
Examens
Het theorie-examen wordt aan het einde van de theoriecursus afgenomen en bestaat uit meerkeuzevragen.
Aan het einde van de tweede praktijkdag wordt het praktijkexamen afgenomen. Tijdens dit examen moet u op een grote kruising, die voldoet aan de exameneisen, minimaal 15 minuten zelfstandig het verkeer regelen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door onze instructeur en een gedelegeerde van Stichting Verkeersregelaars Nederland.
Certificaat
Nadat u het examen met succes heeft afgerond, ontvangt u van ons een certificaat en een waarmerk code waaruit blijkt dat u de cursus met succes heeft afgerond. Deze code heeft u onder andere nodig bij het aanvragen van de aanstellingspas. Dit kunt u doen via www.wlpdienstverlening.nl
Open inschrijving en incompany
De Cursus Verkeersregelaar staat regelmatig gepland via open inschrijving. Iedere individuele deelnemer kan hiervoor worden ingeschreven. De genoemde opleidingskosten zijn voor onze open inschrijving en zijn inclusief:
- Inschrijfkosten
- Inschrijving voor de examens
- Klassikale lessen
- Begeleiding van de docent
- Het lesmateriaal
- Verwerking van de examenuitslagen
- Lunch, koffie en thee tijdens de lesdagen
Heeft u meerdere kandidaten voor de opleiding, neemt u dan contact op met onze opleidingsadviseur voor meer informatie over de incompany mogelijkheden en de daarbij horende tarieven.
Vragen en inschrijvingen
Wilt u één of meerdere personen aanmelden voor de Cursus Verkeersregelaar. Gebruik dan ons inschrijfformulier. Heeft u nog vragen of wilt u de opleiding bespreken met één van onze opleidingsadviseurs, neemt u dan contact met hen op via +31683449053